Протестиращи поддръжници на бившия президент Жаир Болсонаро нахлуха в сградата на Конгреса

...
Протестиращи поддръжници на бившия президент Жаир Болсонаро нахлуха в сградата на Конгреса
Коментари Харесай

Щурмът на Капитолия в бразилски вариант: Болсонаристите нахлуха в Конгреса, Лула да Силва е евакуиран

Протестиращи поддръжници на някогашния президент Жаир Болсонаро нахлуха в постройката на Конгреса на Бразилия. Според известия в локалните медии навлизане е осъществено и във Върховния съд. Новият държавен глава Луис Инасио Лула да Силва е евакуиран в безвредна зона надалеч от централната част на Бразилия
Още по темата
Бразилската полиция употребява сълзотворен газ в опит да отблъсне последователите на Болсонаро от региона на Конгреса. 

Властите опитахa да отделят защитна зона, само че протестиращите, които отхвърлят да одобряват изборната победа на Лула да Силва, съумяха да пробият кордоните, няколко десетки от тях съумяха да се изкачат по рампата на тази постройка с съвременна архитектура и да се покатерят на покрива ѝ

Първите публикувани фрагменти припомнят щурма на Капитолия в Съединени американски щати и демонстрират същинска човешка вълна, която се стича към Конгреса. 

Непотвърдени информации сочат, че е взето решение за потребление на военни за потушаване на митингите. В тази постройка се организират съвещанията като на Камарата на депутатите, по този начин и на Сената, отбелязва Агенция Франс Прес.

Демонстранти се появиха на покрива, само че и на всички околни поляни, в това число тази пред президентския замък " Планалто ".

Жаир Болсонаро, който беше надвит с дребна преднина от Лула да Силва на втория тур на президентските избори на 30 октомври, напусна Бразилия в края на предходната година и отпътува за Съединени американски щати.







 

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР